X

Česta pitanja

i odgovori na njih

 

Ne stižem prve nedelje. Šta propuštam?

Prve nedelje su treninzi upoznavanja i testiranje. Radimo test, a tvoj zadatak će biti da istrčiš 3200 metara i zabeležiš vreme. Trener će te na osnovu tog rezultata rasporediti u jednu od grupa. Ukoliko ne uspeš da istrčiš tu distancu bez stajanja samo ćeš mi reći na kom kilometru si iz trčanja prešao u hodanje.

 

Ako ne mogu da istrčim ni 1 km koja je grupa za mene?

Bez brige, postoje početničke grupe koje će vas na najbolji mogući način pripremiti za ulazak u neku od naprednjih grupa. One kombinuju hodanje i trčanje na startu programa.

Da li postoji mesto za presvlačenje i ostavljanje stvari?

Da, u sklopu naših treninga postoji mogućnost za presvlačenje i odlaganje stvari. Klub ne snosi odgovornost za nestanak ličnih stvari članova kluba, što se do sada nije dešavalo. Šatori ili svlačionice (zavisi od lokacije) su odvojeni za devojke i tipove.

Stidim se. Plašim se da ću biti najmatoriji/a.

Nemojte da se precenjujete. Naši članovi/ce imaju od 16 godina pa do 55 i više godine. Mi smo trkačka ekipa, te ćeš sigurno pronaći društvo za trčanje.

 

Idem u srednju školu, sigurno ću biti najmlađi/a?

Mojne se ložiš, naši članovi/ce imaju od 16 godina pa do 45 i više. Mi smo trkačka ekipa, te ćeš sigurno pronaći društvo za trčanje.

 

Da li možete da spremite moje dete da osvoji medalju u atletici?

Ne. BRC nije atletski klub. Škola trčanja je prilagođena za 16+ i početnike u trčanju koji nemaju profesionalnih ambicija.

 

Koliko traju treninzi?

Treniramo 3 puta nedeljno. Treninzi traju do 1h, no kako se kraj Škole približava i kako postajete spremniji da trčite i duže distance, tako se vreme treninga povećava do 90 minuta.

 

Da li je glupo da dođem sam/a?

Naravno da je glupo, ko još voli da dolazi sam u nepoznato društvo. Zato povedi mamu, tatu i celu bližu rodbinu da treniraju sa nama :)

Šalimo se, naravno da nije. Već na samom upisu ćeš se upoznati sa društvom, a od druge nedelje uključuješ se u svoj razred za trčanje, gde ćeš se sigurno još bolje upoznati sa trkačicama i trkačima slične spremnosti.

Da ne poveruješ koliko se ljudi dobro upoznaju kada nakon 4 meseca zajedničkog znojenja završe Školu i proslave sve to na diplomskoj žurci.

 

Gde i kada se odžavaju treninzi?

Pliz pogledaj lokacije i vreme treninga ovde.

Nisam trčao xyz godina. Da li mogu da se prijavim? (xyz > 10)

Da. Početni razredi prilagođeni su apsolutnim početnicima. Mislimo apsolutnim. Fazon imam 50 godina, a poslednji put sam bila aktivna na fizičkom u srednjom, pre 35 godina.

 

Subota (ili neki drugi dan) mi ne odgovara i neću moći da dolazim tada. Da li da se prijavim? 

Da. U Školi trčanja dobijaš program rada (plan treninga). On ti služi da onda kada ne možeš da dođeš na zajednički trening, trčanje odradiš "za domaći".

Na primer ako znaš da sledeće nedelje imaš ispit na faksu ili puno privatnih obaveza, trening možeš da uglaviš u svoj raspored tako da ga radiš pravo iz stana kada ti najviše odgovara.

 

Šta mi je potrebno od sportske opreme?

Za Školu trčanja su vam potrebne patike za trčanje. Ukoliko ih ne posedujete možešte sačekati prvih mesec dana Škole, a do tada trčite u bilo kojim patikama koje imate. Nakon što odslušate predavanje o trkačkoj opremi i kupovini patika za trčanje, imaćete dovoljno informacija da kupite optimalne patike za trčanje.

Pored patika, potrebni su vam majica i šorc u letnjem semestru i trenerka/helanke kao i duks/jakna u zimskom. Kako se obući za trčanje, takođe je tema koju obrađujemo na predavanju, tako da vas u Školi čekaju praktični saveti za oblačenje i ugodno trčanje.

 

Da li mi mogu da dobijem popust ako ne dolazim na sve treninge (nisam tu mesec dana)?

Ne. Školarinom plaćate vođeni proces priprema za trku, a ne samo grupna trčanja.

Nisam tu _____ nedelja u sredini Škole trčanja. Kako funckioniše Škola u tom slučaju?

Upisom u Školu trčanja priključujete se jednoj od grupa (razreda) u zavinosti od vaše trenutne kondicije. Na osnovu toga dobijate program (plan) treninga. Kada niste tu, na mejl dobijate trening plan koji treba da uradite "za domaći".

Tako da i kada putujete, bilo poslovno ili idete na odmor, ili ne stižete da uradite trening sa nama, vi uvek znate šta treba da uradite, da biste planski napredovali, bez gubljenja teško stečenog fitnesa.

Ukoliko pak uopšte ne stižete da trenirate, nakon vašeg povratka, u konsultacija sa trenerom ćete se priključiti ili istoj ili sporijoj grupi.

Šta ako ne mogu da stignem prvih _____ dana/nedelja u Školu? Da li da se prijavim?

Apsolutne početnice/i mogu da se prijave prvih mesec dana od UPISA. Oni spremniji, koji su barem malo vežbali u poslednjih mesec dana, mogu da se uključe u klub i kasnije.

 

Imaš još pitanja? Slobodno nas pozovi! Ako nema, onda ti ostaje da klikneš na dugme ispod. Vidimo se!

PRIJAVI SE
CLOSE
CLOSE